máj
30

Ezt a posztot igazából elsőnek szántam, hiszen tulajdonképpen a leggings-ek látványa fogalmazta meg bennem a posztsorozat gondolatát. Aztán az alapszabályokkal együtt túl hosszra nyúlt bejegyzést inkább kettészedtem, úgyhogy most következik a mindent elborító leggings-mánia kivesézése.

Cicanadrág vs leggings

Először is a cicanadrág és a leggings nem ugyanaz. A cicanadrág egy vastag, elasztikus anyagból készült nadrág (pl bőrhatású, farmermintás stb), a leggings (ejtsd:ledzsingsz) meg lábfej nélküli harisnya. Mi a különbség? 

A cicanadrág hordható önmagában is, a fenék egyéb ruhadarabokkal való takarása nélkül (hogy kiknek, arra majd később kitérek), a leggingset viszont csak úgy kéne hordani, mint egy harisnyát. Vagyis miniszoknyával, egyrészes ruhával, esetleg rövidnadrággal. De.

Mi vehető a leggingsre?

Semmi olyan, ami feszes. A pinaszőrt kivillantó szoknyákat (aka öv) egy életre el kéne felejteni (mert röhejes és kurvás, persze ki-ki céljai szerint beszerezheti), 40es méret felett meg mindent, ami ráfeszül deréktól combközépig mindenhova (ha formás és szép, akkor is). Rakott szoknya, A-vonalú szoknya, tépett-vágott-fodros mind-mind nőiesek és szépek.

Nadrágból leginkább a sortok, abból is a nőiesek ÉS lazák. A farmer anyagból készült, nadrágnak csúfolt bugyik XXS-s lányok fenekét is legalább M-esre növesztik, aránytalanná téve az alakot. Nem is beszélve arról, hogy ha bevág a nadrág (aka tevepata), vagy szoros a combnál, ott maximum a tesztoszteronozott testépítő humanoidoknak nem tűnik úgy, hogy hurkás a lábuk (normális nőnek genetikailag kell, hogy zsírréteg legyen a bőr alatt - ettől puha, finom, gömbölyű. Ez még nem túlsúly, sőt, a lényeg, hogy ide mindenképpen bevág a nadrág, ha a szabása olyan). A cellulitiszről (narancs- és durvább esetekben karfiolbőr) nem is beszélve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hosszított felsőből, ruhából ne lógjon ki a fenék. Érjen minimum combközépig. Pont.

Milyen leggingset?

Csipkéset ha lehet kerüljük. Közönséges. Kivéve a hálószobában, XXS-S méretű lábakon, ott viszont überszexi. (ha a leggings alján van egy kis csipke berakás, az alkalmi öltözetnek királyságos, de utcára kicsit fehérneműs)

A bőrhatású cicanadrág (és úgy általában a feszes bőrnadrág) fényes is, feszül is, nagyon ritka, hogy jól álljon, még Halle Berry (aki pedig igen jó nő) is necces volt benne. (Kieg.: Megfelelő önkritikát gyakorolva hordható, de szigorúan sötétedés után, ha buliba megyünk. Nappalra egyszerűen közönséges, s extrán kidob minden hibát. Shanton)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éppen térd alá és lábszárközépig érőt csak magas- vagy törpesarkúval hordjuk. Ezek a szabások ugyanis optikailag kettévágják a lábat, amivel pedig a vádli jár rosszul, sokkal tömzsibbnek tűnik általuk (ezért előnyösebb a térdigérő szoknya is a térd alá érőnél). Ellensúlyozásként kell a magassarkú. A vastag vádlijú lányoknak nem való a leggings, se ez, se a hosszú. Ezek még inkább vastagítanak, a hosszúak meg...

A hosszú leggingshez tulajdonképpen magas-lapos cipellő is felvehető, de mindegyik típus közül erre igaz a leginkább, hogy nagyító - minden kicsi hibát, vastag térdet-bokát-vádlit, mindent nagyít. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kik hordhatják?

40-42-es méret felett inkább senki. A leggings ha fekete sem ápol és eltakar, sőt. Nekem egy fekete és egy fehér van, a méretem 38as, egyszer mertem felvenni a fehéret, most inkább várok a 36os méretig. Nem áll rosszul, rakottszoknyával törpesarkúval hordható, de erősít, a fekete meg látványosan vékonyodik a kényesebb helyeken - erre tessék nagyon ügyelni. Ahol elvékonyodik és áttetszővé válik az anyag, onnan egyrészt fogyni kell, másrészt valamivel eltakarni, mert igen ciki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

38-40-es méret esetén óvatosan bánjunk vele, pláne az alacsonyabbak. 170-175cm környékén még itt is hordható, 165 alatt a 38-40es mérettel már csínján bánjunk leggings-ügyileg.

36 és azalatt - tulajdonképpen ezekre az emberekre találták ki. Ha odafigyelnek a színekre, anyagokra és mintákra (a lila és a piros csak egészen kivételes helyzetben mutatnak jól együtt, a virágmintáról és a csíkokról hasonlók mondhatók el), akkor végülis nem lőhetnek nagyon mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://ladycamp.blog.hu/api/trackback/id/tr892942197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása