aug
27

Az új program

Címkék: program | Szerző: Syreni | 1:13 am

Nos, a karmám jobban tudja mit akarok, mint én magam. Néhány jól irányzott balegyenessel küldte padlóra az eheti próbálkozásaimat is, úgyhogy ma relaxálás (értsd: zombi üzemmód) közben megállapodtunk arról, mi legyen a következő lépés.

Alig 2 hét múlva kezdődik a suli, ami (ha sikerül felvennem az óráimat) tulajdonképpen hétfőn és szerdán jár majd reggeltől-estig elfoglaltsággal. A többi napom (relatíve és néhány tömbösített kurzustól eltekintve) szabad lesz. Ugyanígy két hét múlva kezdődik újra a tánc, hétfő esténként. Kentvéjt.

A terv az volt, hogy a kettlebellt tesómmal kezdjük, de amilyen órákat találtam, azok mind hétfőn és szerdán vannak (mikor nekem óráim), vagy kedden napközben, amikor (ha jól tudom) tesómnak. Így sajna marad a kedd-csütörtök reggeli kurzus egyedül, mégpedig szeptember első hetétől, de ez még változhat, ha találunk más időpontot és helyet, ami mindkettőnknek jó. Holnap felhívom az uszodát is, hogy mikortól állnak át téli szezonra, ugyanis nyáron 8-20 között, míg télen 6-20 között vannak nyitva. Remélem a szeptember náluk már télnek számít, akkor két hét múlva kezdhetem a suli előtti bejárást oda is.

Ami a legfontosabb, a diéta...mert ugye azt tudjuk, hogy a testformálás csak 30%-ban függ a sporttól. Nos, az alapanyagok megvannak, elvileg a hétfő tökéletes lesz kezdésnek...az egyetlen probléma az, hogy csak a jövő hétre 2 bulim is van betervezve, az egyik kőkemény alkoholmámoros lelkizéssel egybekötve. Viszont, ha tovább halogatom, akkor sosem fogom elkezdeni...úgyhogy hétfőtől, augusztus 29-től, alig 3 hónappal az első programom kezdete után, újra nekivágok, mégpedig azzal az engedménnyel, hogy csütörtökön esély van arra, hogy elhajlok alkoholilag.

Célok? Az első 4-5 hétben szeretnék megszabadulni az újra felkúszott és még azelőttről fennmaradt szigetelőanyagoktól. Igen, felkúszott, ugyanis alkatilag vagyok olyan, hogy könnyen fogyok, viszont ugyanilyen könnyen mászik is vissza...vagyis könnyebben. Ezt elfelejtik hozzátenni a nagy ekto-endo-mezomorf elemzéshez, ahol a mezomorfokat irigylik (én is ilyen vagyok), hogy hajj de könnyen fogynak...aha, de elég kicsit elengedni magad és pusz a mínuszoknak. No mindegy. A lényeg, hogy hétfőn mérés (ajjaj). Utána 10 naponként jönnek a képes-mérős bejegyzések, edzések, eredmények, minden szokásos. 

A futásaimhoz életem kütyüfelhalmozó férfijának pulzusmérő óráját fogom elkommunizálni, majd leírom, mit is kell tudni erről, a mérésről, használatról. A futásaim (heti 4) a következők lesznek: 2 hosszúfutás (5km vagy afelett, néha hegyen, valószínűleg csütörtök és vasárnap között megosztva), 1 hosszú résztáv (csütörtök vagy péntek) és 1 rövid résztáv (kedd napközben). Ehhez a triatlonosok edzéseit fogom követni, amint elkezdenek edzeni (kb. szeptember közepe-október eleje), akárcsak az úszásokhoz. A bringa még megoldásra vár normális bicikli híján, de dolgozom az ügyön.

Tehát...4-5 hét kemény fogyókúra zsírmentesítésre. Ezalatt szokás szerint hisztis leszek, morcos és fáradt, de remélem, hogy a suli, a kettlebell és az egyéb újdonságok átdobnak a holtpontokon. Meg hogy végre hideg lesz (remélem) és nem kívánom a fagyit. Október 2-án félmaraton mint fix pont (ajjaj), úgyhogy akkor október 3-án átállok egy másik diétára, fehérjedúsabb és alakformáló-izomépítő jellegűre. Újabb 5-6 hét, és elvileg nőies, formált, sportos leszek. Kockahasra fel.

A diéta mellett mást nem tervezek változtatni, a kettlebell egész testes formálásra remek lesz, kiegészítve ugye az úszás-futás kardióval, ami szépen szálkásít. Nem fogok konditerembe járni, ha megfeszítenek se, nem dacból, hanem mert nem vonz, nem szórakoztat, és van mivel helyettesítenem. Otthoni erősítő edzéseket végzek majd, de a konditerem...egyszerűen nem az én világom. A cél többet futni és úszni most, mint az első program során. Fixen megtartani az 58kg-os eddig el nem ért álomsúlyt, és a kockás 62cm körüli derékméretet. Csípőre nem elérhetetlen a 90, és ha nő a hátam, akkor a mellbőségem is...de szép is az, hogy lehet így csalni. Tehát egyértelműen a kockáshasú 90-60-90, vagyis esetemben 87-62-90 a cél. Nem akarok izomból centiket felszedni, izmot építeni, körvonalakat akarok, feszességet és keménységet. Lehet, hogy férfivá kéne válnom, mert ez csak álom?

A bejegyzés trackback címe:

https://ladycamp.blog.hu/api/trackback/id/tr943183054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása