okt
7

100 days challenge

| Szerző: Syreni | 12:47 am

Három a magyar igazság - or what the hell.

Van itt ez a song contest. Úgy döntöttem, let's do this. Vagyis igazából az úgy volt, hogy ma hónapok után először elmentem futni, és nem volt nálam füles, ergo zene nélkül futottam, sötétben, egyedül.

Nem volt annyira szörnyű, mint vártam. Az a baj, hogy hiába az edzések, az elhatározások, maga a futás folyamata továbbra sem szórakoztat. Úgyhogy futás közben kitaláltam, hogy vannak dolgok, amiken változtatnom kell. Például az életemen. Meg magamon. Ilyen kis mellékes dolgokon.

Elkurvultam, az a helyzet. Nem mozgok, összevissza eszem, és hadd ne mondjam, ez (nem csak) kívülről látszik. Összecsúsztak mostanában a dolgaim, és sajnos ezt már nem lehet kis lépésekkel helyrehozni. Úgyhogy úgy döntöttem, rendet vágok. Az idén. Meg egy kicsit jövőre is.

A módszerem a 100 days challenge - háromszor.

Először is a song contest

Itt és/vagy a FB-n, 100napig kiposztolom azt a dalt,ami épp az adott napra érvényes. Ez egyrészt remekül mutatja, hol tartok, meg azt is, mennyi van még vissza...meg elvonja a figyelmem a többiről (oh, na persze)

Másodszor a mozgás

Igazából ezt találtam ki elsőnek, ma. Sokkterápia. Meg kell szeretnem a futást, mert irigylem azoktól, akik élvezik, akik örömmel csinálják. Nem csak rá kell szoknom, meg is kell szeretnem. Mert szükségem van rá.És mert hinni akarom, hogy ha valamit nagyon akarunk, azt elérjük. Például ha akarjuk, megszeretünk valamit. Hogy akarattal átprogramozhatjuk az agyunkat. Ez a cél. A challenge: 100 napon át minden nap futni. A szabályok a következők.

- nincs füles, semmi zene. Csak én meg a futás. (Csalni fogok, néha szerzek társaságot)

- futásnak számít minden, ami a 4km-t meghaladja. 

- nincs időmérés, tempómérés, pulzusmérés. Egyedül az útvonalat fogom csekkolni, azt is csak azért, hogy minimum 4 km meglegyen.

- nincs csalás, nincs "majd holnap az adagot". A dolog lényege a MINDEN NAP.

- minden napra 4km tehát az adag, kivéve, ha MMF-nap lesz (Más MozgásForma). Akkor elég 2. Más mozgásformának számít: 30perc görgő, 45perc úszás, 1óra bármi edzőteremben, 80perc tánc.

Tényleg az lenne a lényeg, hogy minden nap imitáljak futómozgást. Így fejben jónak tűnik a 2-4km bontás, de menet közben lehet finomítom (pl ha rámjönne a résztávozhatnék (amit kétlek), akkor az is MMF lesz, mellé2km laza kocogás,és hello).

Sérülések, betegségek nem lesznek, mert kemény vagyok.

Közben eszembe jutott, hogy november 3 sárvári félmaraton váltó meg december 31 Egerszegi Hegyimaraton pont belefér az időmbe és tervembe. Kellemest a remekkel, vagy miaszösz.

Harmadszor az étkezés

- 100 napig nincs mesterséges cukor. Se csoki, se fagyi, se süti. Amivel csalok: édesítőszer, ízesített ásványvizek és gyümölcsök. A müzliszeletek és aszalt gyümölcsök sorsáról, meg a mézről, még nem döntöttem, de valószínű ezek fogják megmenteni az életemet.

- minden reggel vízzel indítok, ebédig csak gyümölcs, utána ebéd (husi, rizs zöldség, leves, főzelék, hal, stb), 3-4 körül uzsi (saláta, tojás, tonhal, ebédmaradék stb, valami könnyű), vacsira meg fehérjeshake. 

- lehet beiktatok heti egy bűnt előre, hogy könnyebb legyen az életem :D

- nem számolok kalóriát, csak a rendszerre figyelek.

Az egész lényege, hogy egy fenntartható dolgot csináljak. Reggel legkésőbb 6:30 kelés (jeeeesus...), 7:45-re befejezem a futást, akkor 9-re odaérek suliba/dolgozni. Futás előtt egy pohár víz, utána csak gyümölcsök. Sok, várhatóan. Ebéd 12:15-13:00 között, uzsi 15-16 körül, vacsi 20-ig. És közte egy-egy zöldség vagy gyümölcs, ha éhen akarnék halni. 

Nem az expressz fogyás lenne a lényeg, hanem az, hogy hosszútávon kitartson, és megszeressem mindezt. Anélkül ugyanis csak jojózni fogok éveken át, és nem leszek az, aki szeretnék.

Ja és hogy mikor kezdek? Hát holnap. Úgyhogy január 14...here I come!

A bejegyzés trackback címe:

https://ladycamp.blog.hu/api/trackback/id/tr924823705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2012.10.07. 09:35:04

Sok sikert a 100 naphoz! A programod keménynek, de jónak tűnik. A mindennapos mozgást kíváncsi vagyok, hogy bírja majd a szervezeted.

Egy észrevételem lenne csak: nem biztos, hogy jó, ha délig csak gyümölcsöt eszel. Egy normális reggelire - pláne reggeli futás után - szükséged van, hogy el tudd kezdeni a napot. Egy szelet barna kenyér sovány sonkával és zöldséggel, ilyesmi.

Syreni · http://www.ladycamp.blog.hu 2012.10.07. 11:32:35

Ezt még meglátom, mennyire akarok elájulni, de igazából ennek eü okai lennének (a gyümölcs beindítja az emésztést, tisztítja a bélrendszert), ezért kellene ezt követni. És futás után vagy 2 óráig úgysincs étvágyam, remélem ez segít :)

EXO 2012.10.09. 22:40:25

Mi ebben song contest, ha te csak kiteszed, és nincs semmi verseny vagy stb?

EXO 2012.10.09. 23:54:59

Bocs, közben rájöttem hogy miről beszélsz.
Nekem a másodiktól lehetetlen lenne, ugyanis minden torrenten jött, miért adjak ki rá pénzt? XD
süti beállítások módosítása