jún
21

 Azért írom egyben le ezt a kettőt, mert a szilikon melltartópántról nem kell sokat beszélni, a fejfedőket meg beígértem a Facebookon.

A szilikon melltartópánt

Egyszerű a felállás: tilos, nuku, nyista, nix, soha, never, ever, none, nope, jamais, pas. Aki kitalálta ezt a szörnyűséget, tetőtől talpig bele kellene csavarni kis szilikon pántokba, hadd érezze a törődést. De miért ne?

Ugye ennek a lényege az lenne, hogy nem látszik. Nos kedveskéim, ki kell ábrándítsak mindenkit, merthogy ez a szörnyedvény, ez bizony látszik. Bevág, beizzad, felgyűrődik, kifehéredik vagy bevörösödik a bőr, nem higiénikus, és annál cikibb, mint hogy el akarunk rejteni valamit, de nem sikerül, nincs. Felejtsük el. 

Alternatíva a pánt nélküli melltartó, vagy a színes melltartópánt. Ezerszer kevésbé ciki egy kék spagettipántos felső kék melltartópánttal, mint szilikonossal...igénytelen, nevetséges és még egy csomó negatív jelző. Ja igen. A mintás szilikonpántokat inkább nem kommentálnám. Inkább menjen az ember lánya utcára melltartó nélkül, mint azokkal. Mert mi a cél? Úgy csinálni, mintha lenne, vagy úgy, mintha nem lenne? Teljes agybaj, komolyan.

Fénylik, bevág, beizzad, gyűrődik, megváltoztatja a bőr színét...láthatatlan?

Fejfedők

A fejfedők közé sorolnék sapkát, kalapot, hajpántot (széleset és vékonyat, műanyagot és textilt), kendőt, turbánt.

A legfontosabb szabály a tükör/barátnő szabály: legyünk kritikusak. Biztos nagyon jó poén egy turbán, de nem feltétlenül áll jól. Alapvetően széles archoz ritkán állnak jól a fej tetejét teljesen fedő dolgok, mivel csak kiemelik a fejformát. Ilyen esetekben inkább kalapot válasszunk, mint kendőt vagy hajpántot. A fejforma nagyon fontos. Próbáljuk meg elfogadni, ha valami nem mutat jól, válasszunk mást. Mivel elég szokatlan viselet itthon a kalap vag a turbán, tuti figyelemfelhívó eszköz, a kérdés csak az, hogy utána szájat tátani, vagy visítva röhögni fognak az emberek.

A fejfedőkre is érvényes, amit az alapszabályoknál írtam: a szín, minta, stílus szentháromság nem nyaktól lefele kezdődik. A baseball-sapka lehet ugyanolyan rózsaszín, mint a kisestélyi, mégsem vesszük fel vele. A röhejes ascoti kalapokat meg talán mondanom sem kell, hogy senkinek eszébe ne jusson beszerezni. Hasonlót se. Használjuk a kalapot arra, amire való, ne pedig ízléstelen hőzöngésnek. Kiegészítőnek lehet...de azért ha van funkciója, akkor azt érdemes kihasználni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ladycamp.blog.hu/api/trackback/id/tr953003549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása