jún
23

Évekkel ezelőtt az volt a divatszakmában dolgozó ismerősöm cipőkkel kapcsolatos első előtti szabálya, hogy elegáns és/vagy hivatalos eseményen a lábujjakat és a sarkat el kell dugni. Miért? Mert nagyon kevés az olyan lány/nő, akinek mutogatható lábfeje van.

 


Tessék a lábfejekre is odafigyelni, a bőrkeményedéseket és bütyköt kezelésbe venni, nem mindig lehet túrabakancsba rejteni a sivatag szárazságú dörzspapírt, amit a talpon van. Nagyon jó termékek érhetők már el olcsón, de a radírozás/sarokreszelő - zsíros testápoló/krém (pl. körömvirág, aloe vera) - vastagzokni kombó eddig nálam a tuti befutó.


 

Na melyik híresség vállalta be ezeket a cipőket? Megérte?

Ma ez az alapszabály már kevésbé állja meg a helyét a lábujjmutogatós cipők térnyerésével, mindenesetre érdemes szem előtt tartani. Hétköznapokon vidáman viselhetők a szandálok, papucsok, körömcipők, de ahhoz, hogy egy ilyen cipő igazán jól mutasson, különlegesen szép lábfejjel és lábujjakkal kell rendelkezni. Nagyon fontos: SOHA ne lógjon túl a lábujj a cipőn. Ha ennyire előrecsúszik, akkor vegyünk más fazont, alacsonyabb sarkat, vagy a cipőbe ragasztható szilikonpárnával próbáljuk megakadályozni a csúszást.
Apróságnak tűnhet, de SOHA ne felejtsük el kilakkozni a lábujjkörmöket, ha már előtérbe helyezzük őket. Sokat dob a megjelenésen, pláne, ha a lakk harmonizál a cipő színével. Persze ez még nem garancia a sikerre...

Amerikában és tőlünk nyugatabbra már Európában is divat a körömcipő (így rövidebb, arra a cipőre gondolok most ezzel, amiből elöl kilátszanak a lábujjak) zoknival való hordása. Magyarországon ez még kevéssé elterjedt, mindenesetre bátrabbak próbálkozhatnak vele. DE! Ezek a zoknik harisnyazoknik, színesek, harmonizálnak a cipő és outfit színével és stílusával. Ha lehet, inkább ne vegyünk fel semmit, hagyjuk szabadon a lábfejet, de ha mindenképpen szeretnénk valamit, akkor csak és kizárólag olyan zoknit/harisnyát vegyünk ehhez, aminek a varrása NEM a lábujjkörmöknél, elöl található. Vannak már ujjnélküli zoknik, harisnyák is, de ha a beizzadástól félünk, cipőre és lábfejre is kapni izzadásgátló dezodort, ami simán kiváltható pl. hintőporral is. A testszínű harisnya szintén kerülendő, vegyünk inkább zárt cipőt, ha mindenképpen harisnyázni akarunk a 40 fokban is.

Zoknit lapostalpú szandálhoz és papucshoz csak akkor vegyünk fel, amikor szilikon melltartópántot. Egész egyszerűen nem mutat jól, nem divatos, és bármennyire is feltűnő, nem menő, ellenben gáz. A szandálcipő (elöl zárt, hátul nyitott) és zárt papucsok szintén csak a legritkább esetben divatosak és praktikusak, fiatalosnak meg pláne nem fiatalosak. Ezek azok a cipők, amiket a lerottyant nénik hordanak fehér sportzoknival. Meg mi, giccspartyn és farsangkor.

A törpe/magassarkú mindenkinek ajánlott, mert optikai tuning, IRL PS (húú mennyi betű...gyengébbek kedvéért: in real life photoshop). Ha tud benne menni. Ha nem tud, akkor szigorúan tilos. NAGYON NAGYON TILOS. Meg lehet tanulni azt is, mint bármit, itt egy angol videó, de a lényeg: fejet fel, előre néz, vállak hátul (mellkas az égnek), CSÍPŐBŐL emeljük a lábat, nem térdből, egyenes a gerinc, sarokra lépünk. Tessék gyakorolni. Tükör/barátnő előtt. Őszinte barátnő előtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ladycamp.blog.hu/api/trackback/id/tr873008235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása