jún
7

Egészséges. Jót tesz a keringésnek, izmoknak, az állóképességnek, az anyagcserének. Mindenki fejből fújja, de miért jó ez gyakorlatban? 

Nem leszel zsírdisznó, vagy ha éppen az vagy, nem muszáj annak maradnod. A mozgás nem azzal kezdődik, hogy futsz egy 30 perc alatti szigetkört, vagy stepaerobicon haldokolsz. Meg kell választani a megfelelő mozgásformát, alkathoz, edzettségi szinthez, különben a kezdeti kudarcélmények hamar az ember kedvét szegik.

Kedves kövér embertársak!

Nem, nem a ducikról, vagy molettekről beszélek, hanem a KÖVÉRekről, ilyenekről, ni:

Lehet dobálózni azzal, hogy genetika, betegség, stb. A kövér emberek kevesebb, mint 5%-a (!!!) az, aki tényleg betegség miatt kövér.

Nincs olyan, hogy valakinek nehéz a csontja, mert az max a mérlegen látszik, de egy testesebb sípcsont nem csinál úszógumit a derekad köré. Olyan sincs, hogy nem eszel, vagy alig. Aki nem eszik, vagy alig, annak nem nő hatalmasra a segge. Oké, hogy egyszerre keveset eszel. DE. Hányszor is eszel ilyen keveset? Egy marék mogyoró nem sok. 15x egy marék mogyoró az már az. Ha pedig tudod, hogy ilyen a családod genetikája, mert a szüleid is jobban hasonlítanak egy vágósúlyban lévő mangalicára, mint egy humanoidra, akkor meg tessék szépen duplán-triplán odafigyelni azzal, hogy mivel bünteted a tested.

Elhatároztam, hogy azok után, hogy engem hányszor anorexiásoztak le, én is tök nyugodtan fogom lekövérezni a 30-35-ös BMI-vel rendelkező embereket. Nekem ez legalább ugyanakkora sértés, mint amekkorának ti érzitek, amikor valaki közli veletek, hogy KÖVÉR vagy.

S miért szar kövérnek lenni, azon kívül, hogy csúfolnak és kiröhögnek? Lássuk csak. A sok pluszsúlytól, amit cipelsz, szépen lassan rommá mennek az ízületek a lábadban. Fájni fog a bokád, elkezd kopni a térdedben a porc, s jó eséllyel már 50 évesen egy cukkermukker protézisért állsz majd sorban az ortopédián.

A zsír nem csak a hasadon parkol. Szépen lerakódik az erekben, fasza kis érelmeszesedés lesz belőle, amin aztán még faszább trombusok (vérrögök) képződnek. Hogy ez téged hogyan érint? Fekély lesz a lábadon (rettenetesen büdös tud lenni), szívrohamot kapsz (annyira azért nem funny dolog, bár elég jól lehet kezelni, HA nem halsz meg a helyszínen), vagy éppen tüdőembóliát (az sem szép halál, bár gyors). (Tudtátok, hogy hamvasztásnál felárat kérnek a kövér embereknél? Morbid, nem?)

A szíved sem fogja bírni túl sokáig, ideig óráig kompenzál, aztán majd egyszer feladja, s akkor jön a szívelégtelenség, pulmonalis hypertonia, fulladás, lábdagadás, vérköpködés. 

S akkor még ugye ott van a magasvérnyomás, cukorbetegség, stroke-agyvérzés (jó eséllyel csinál belőled zöldséget)...

Látod, hogy nem az a legnagyobb baj, hogy ronda vagy, és nem kapsz magadra ruhát? Ugye, hogy ugye. 

Mielőtt megkapnám, hogy könnyű nekem ugatni, folytatom, hogy miért írtam ezt le. Nem vagyok frusztrált, és marhára tojok rá, hogy ki hogyan akar meghalni, csak jó lenne végre beismerni, hogy a saját sorsáért mindenki maga felelős. (Bence ismegmondta )    

A mozgás első lépcsője, hogy pl. nem autóval mész le lájtkólát venni (mert bűntudatod azért van), nem liftezel állandóan (nem muszáj itt sem egyből a 7. emeletre gyalog menni, de itt is lehet szépen fokozatosan adagot emelni. Első körben felmész az elsőre, onnan liftezel tovább, aztán ha már nem akarsz meghalni, akkor a másodikra, etc.). Alkalmanként ez pár perc plusz, de ha a barátokköztre, és egy fél marha elfogyasztására nem sajnálod az idődet, akkor erre se.

Következő körben el lehet menni sétálni. Idővel/unalommal szintén nem ér takarózni. Ha tv-zni van időd, akkor erre is. Lehet jó kis zenéket tenni lejátszóra, kiszellőzteti a fejed, átgondolhatod a dolgaid, vagy akár csak bambulhatsz a világba. Csinálhatsz belőle akár társasági eseményt is.

Mindezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy VALAHOL MÁRPEDIG EL KELL KEZDENI.

No, kövérezés letudva, menjünk tovább, ez már a normál testalkatra is vonatkozik. :))

Állóképesség. 

Kicsit kínos, amikor 5 méter futás a buszig megizzaszt, nem? Vagy amikor egy lift nélküli házban a második emeleten már a tüdődet pakolod ki a lépcsőfordulóban... Ha rendszeresen mozogsz, sokkal energikusabb leszel, s ha már Syreni ilyen jót szexelt itt a BLOGON valamelyik nap, akkor az sem mindegy, hogy bírod az ágyban... Vagyis nekem aztán igen, de a partnerednek nem. 

Energia.

A jóleső mozgás feltölt. Ha kitűzöl célokat, amiket sikerül teljesítened, növeli az önbizalmad, magabiztosabb leszel. Nem kell feltétlenül fogynod hozzá, megváltozik a kisugárzásod, a testtartásod, ezáltal vonzóbbá válsz.

Annak is megéri mozogni, aki nem kövér, vagy nem hajlamos a hízásra, pont a fentiek miatt. Illetve feszesebb lesz a tested, ami szintén nem egy utolsó szempont.

Itt szúrnék közbe valamit. A nőknek fontos, hogy legyen rajtuk némi zsír, szükséges a normális hormonműködéshez. Egy hétköznapi nőnek sosem lesz olyan feszes a combja, mint horvátévának a pébojban (hacsak nem kibaszottul szerencsés) egyfelől azért, mert a live fotosoppot még nem találták fel, másfelől mert van a bőre alatt zsír (és kell is lennie minimálisnak), ami kevésbé feszes, mint az izom.

Szóval tessék szépen mozogni. Azért, hogy elérjük a buszt, hogy magabiztosabban mosolyogjunk, hogy hatalmasakat szexeljünk (ez is egy mozgásforma :D kiderül itt, hogy ez egy öngerjesztő kör-ha elkezdesz mozogni, vonzóbbá válsz, magabiztosabb leszel, jobb lesz az állóképességed, jobban bírod az ágyban, többet szexelsz, s még több kalóriát égetsz el... Nem is hangzik rosszul.)... (A nagyon hosszú távú hatásokra nem térek ki.)

S hogy mi  a kulcsa? Mérjük fel reálisan, hogy mit bírunk, milyenek vagyunk, s ahhoz mérten válasszuk ki a mozgásformát, intenzitást. A lehetőségek tárháza végtelen, a lényeg a rendszeresség és a fokozatosság. Meg persze a megfelelő étkezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://ladycamp.blog.hu/api/trackback/id/tr552965672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása